Česnekový sirup 10x silnější než penicilin recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

8 oloupaných a rozmačkaných stroužků česneku
1 sklenice (200 ml) jablečného octa
1 sklenice (200 ml) medu

Kroky:

    1.  Pomocí lisu nebo v mixéru najemno rozmačkejte stroužky česneku.
    2. Česnek vložte do skleněné nebo porcelánové misky a přidejte jablečný ocet s medem.
    3. Celé to dobře zamíchejte.
    4. Směs přelijte do skleněné uzavíratelné nádoby a umístěte do chladničky na 5 dní. Každý den však směs na chvíli z chladničky vyjměte a dobře ji zamíchejte.
    5. Po 5 dnech je váš antibakteriální sirup hotový.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]