Ingredience:
1 čajová lžička kurkumy v prášku
3 dcl kokosového mléka
2 pokrájené jablka
400 ml červené čočky
1 čajová lžička kokosového oleje
1 na jemno nakrájená cibule
1 a 1/2 čajové lžičky skořice
2 až 3 sklenice vody
špetka pepře
sůl
Kroky:
- Na začátek omyjte čočku ve studené vodě.
- V hrnci rozpusťte kokosový olej a dozlatova osmahneme na něm cibuli, dokud nezměkne.
- Pak do toho přidejte kurkumu, pepř, sůl a jablka. Povařte to asi 2 minuty za neustálého míchání.
- Následně vložte do hrnce i čočku a zalijte to vodou. Polévku přiveďte do varu, přikryjte poklicí a na mírném ohni povařte 15 minut.
- Na konec přidejte kokosové mléko a skořici a pokračujte ve vaření na slabém plynu, dokud čočka nezměkne.
- Podle potřeby přilijte vodu, v závislosti na tom, zda máte rádi polévku raději řidší nebo hustší.
- Užívání :Polévku podávejte teplou, ale ne vařící. Okrášlit si ji můžete mletými dýňovými semínky nebo strouhaným kokosem.