Chutná polévka, která vás ochrání před cukrovkou, alergiemi i rakovinou

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 čajová lžička kurkumy v prášku
3 dcl kokosového mléka
2 pokrájené jablka
400 ml červené čočky
1 čajová lžička kokosového oleje
1 na jemno nakrájená cibule
1 a 1/2 čajové lžičky skořice
2 až 3 sklenice vody
špetka pepře
sůl

Kroky:

    1. Na začátek omyjte čočku ve studené vodě.
    2. V hrnci rozpusťte kokosový olej a dozlatova osmahneme na něm cibuli, dokud nezměkne.
    3. Pak do toho přidejte kurkumu, pepř, sůl a jablka. Povařte to asi 2 minuty za neustálého míchání.
    4. Následně vložte do hrnce i čočku a zalijte to vodou. Polévku přiveďte do varu, přikryjte poklicí a na mírném ohni povařte 15 minut.
    5. Na konec přidejte kokosové mléko a skořici a pokračujte ve vaření na slabém plynu, dokud čočka nezměkne.
    6. Podle potřeby přilijte vodu, v závislosti na tom, zda máte rádi polévku raději řidší nebo hustší.
    7. Užívání :Polévku podávejte teplou, ale ne vařící. Okrášlit si ji můžete mletými dýňovými semínky nebo strouhaným kokosem.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]