Ingredience:
10-12 rohlíků
8 žloutků
8 bílků
1 Máslo
Sůl
pepř
majoránka drcený
mletý zázvor
Špetku muškátového oříšku
mladou kopřivu
uzené maso
Vepřové sádlo na vymazání pekáče
Kroky:
- Nejdříve si klasickým způsobem připravíme uzené masíčko – povaříme ho ve vodě, pak vybereme nakrájíme na kostičky a vývar necháme- Později s ním přelijeme rohlíky.
- V samostatné misce si máslo (Heru a žloutky utřeme, přidáme podle chuti sůl, pepř, rozdrcenou majoránku, mletý zázvor, muškátový oříšek, omytou a nejemno nasekanou mladou kopřivu, postupně přidáváme na kostičky nakrájené rohlíky, které poléváme vývarem a i masíčko nakrájené na kostičky .
- Vše promícháme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do hmoty.
- Vložíme do vymazaného pekáče.
- Pečeme dozlatova.