Chutná velikonoční nádivka s tajnou přísadou od babičky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

10-12 rohlíků
8 žloutků
8 bílků
1 Máslo
Sůl
pepř
majoránka drcený
mletý zázvor
Špetku muškátového oříšku
mladou kopřivu
uzené maso
Vepřové sádlo na vymazání pekáče

Kroky:

  1. Nejdříve si klasickým způsobem připravíme uzené masíčko – povaříme ho ve vodě, pak vybereme nakrájíme na kostičky a vývar necháme- Později s ním přelijeme rohlíky.
  2. V samostatné misce si máslo (Heru a žloutky utřeme, přidáme podle chuti sůl, pepř, rozdrcenou majoránku, mletý zázvor, muškátový oříšek, omytou a nejemno nasekanou mladou kopřivu, postupně přidáváme na kostičky nakrájené rohlíky, které poléváme vývarem a i masíčko nakrájené na kostičky .
  3. Vše promícháme.
  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do hmoty.
  5. Vložíme do vymazaného pekáče.
  6. Pečeme dozlatova.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]