Chutné bramboráky bez oleje, ze kterých nepřiberete recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 středně velké brambory
25 g rozpuštěného másla
120 g strouhaného sýra s nižším obsahem tuku
10 g nadrobno nasekané pažitky
2 vejce
1 stroužky česneku
1 lžičku oregana
Sůl a pepř

Kroky:

    1. Brambory nastrouháme a zalijeme ledovou vodou. Promícháme a necháme 10 minut odstát ve vodě. Tím odstraníme přebytečný škrob a brambory budou mnohem křupavější.
    2. Ledovou vodu slijeme a vymačkáme z brambor. K bramborám přidáme ostatní složky a promícháme.
    3. Promícháme a z těsta formujeme oválné placky, které ukládáme na plech. Pečeme při teplotě 200 stupňů 20 minut.
    4. Podáváme se zeleninou a svěžím dresinkem z řeckého jogurtu, pár kapek citronu, špetka soli a bylinek.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]