Chutné česnekové brambory s máslem a bylinkami!

Tomáš , 16. 12. 2024

Brambory jsou jednou z nejuniverzálnějších surovin, které máme v kuchyni. Dnes vám představíme recept na křupavé česnekové brambory, který vás překvapí svou chutí a jednoduchou přípravou. Kombinace česneku, bylinek a křupavých brambor je prostě dokonalá. Přesvědčte se sami!

Ingredience:

7 brambor
125 g másla
6 lžící strouhaného sýra
2 lžíce zakysané smetany
4–5 stroužků česneku
4 lžíce krájené petrželky

Kroky:

  1. Vaření brambor: Nejdříve si umyjeme brambory a vaříme je do měkka.
  2. Příprava česnekové omáčky: Mezitím, co se brambory vaří, si připravíme česnekovou omáčku. V míse smícháme máslo, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, krájenou petrželku a strouhaný sýr. Můžeme dochutit solí podle chuti.
  3. Příprava brambor: Po uvaření brambory nakrájíme na plátky.
  4. Pečení: Plátky brambor dáme na vymazaný plech a každý kus potřeme česnekovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 10–15 minut, dokud nejsou brambory křupavé a zlatavé.
  5. Servírování: Po upečení servírujeme a užíváme si dokonalou chuť!

Poznámka:

Křupavé česnekové brambory jsou ideální jako příloha k různým pokrmům nebo jako samostatné jídlo. Nezapomeňte recept sdílet s přáteli – určitě si ho zamilují!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]