Ingredience:
1 hrnek hladké mouky
2 vajíčka
1 lžičku soli
Kroky:
- Mouku si prosejeme, přidáme lžičku soli a uprostřed uděláme prohlubeň, kam přidáme dvě vajíčka.
- Těsto je nejlepší zpracovat rukama.
- Vypracované těsto, když se už nelepí, je tužší a má na všech místech stejnou barvu. Pracovní desku si následně lehce posypte moukou a z těsta vyválejte tenké placky.
- Těsto je potřeba vyválet přibližně na 2 až 3 mm a z tohoto množství je ideální udělat dvě stejně velké placky. Těsto necháme na teplém místě odpočívat přibližně půl hodinu.
- Pak si nakrájíme nudle a přendáme je na pečící papír, kde je necháme pořádně vysušit.
- Vysušené nudle vždy uchovávejte v uzavřené nádobě, aby nenavlhly.