Chutné kuřecí prsa Hasselback nařezané a plněné špenátem a sýrem, gurmánský recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

kuřecí prsa
špenát
olivový olej
sýr ricotta nebo kozí sýr
sýr na posypání
sůl
koření
červené paprika a sýr feta
jablko
šunka a sýr čedar
slaninka a modrý sýr (například niva)
divoká rýže a žampiony
slaninka bylinky  česnek a šťáva z citronu

Kroky:

  1. Náplně: 

    • pečené červené paprika a sýr feta
    • jablko, šunka a sýr čedar
    • slaninka a modrý sýr (například niva)
    • divoká rýže a žampiony
    • slaninka, bylinky, česnek a šťáva z citronu
    1. Kuřecí prsa necháme v celku a dobře je omyjeme ve studené vodě.
    2. Pak je osušíme pomocí papírových kapesníků a uděláme malé zářezy, které jsou přibližně centimetr hluboké a centimetr od sebe. Dejte si pozor, abyste kuřecí prsa nerozřezali úplně.
    3. Následně už jen opepříme a osolíme.
    4. Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo sladkou mletou papriku.
    5. Na mírném ohni do pánve dáme trochu olivového oleje a přidáme lístky špenátu.
    6. Celé to trochu pár minut podusíme.
    7. Když vidíte, že lístky změkly a ztmavly, můžete do pánve přidat sýr ricotta nebo kozí sýr.
    8. Možná by nebylo špatné vyzkoušet i slovenskou brynzu.
    9. Celé to spolu promícháme tak, aby nám vznikla hustší hmota a aby byl sýr zcela rozteklý.
    10. Pomocí lžíce pak plníme jednotlivé zářezy špenátovo-sýrovou hmotou. Na závěr ještě můžeme dosolit a okořenit.

    11. Na vrch můžete kuřecí prsa posypat jakýmkoli sýrem, který doma máte. Chybu však neuděláte pokud zvolíte sýr čedar nebo mozzarellu.
    12. Troubu si předehřejeme na 200°C a celé to pečeme přibližně 20 až 25 minut.
    13. Pokud máte možnost, na posledních 5 až 10 minut zvolte na troubě režim grilování. Sýr se na vrchu krásně roztaje a kuřecí prsa chytí zlatou barvu. Jako přílohu si můžete připravit klasické pečené brambory, popřípadě i sladké brambory, tedy batatas. Chybu neuděláte ani s rýží a zeleninou

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]