Chutné vepřové řízky naklepané den předem a naložené v dokonalé směsi recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

9 plátků vepřových řízků
strouhanku
olej

Kroky:

    1. V misce si připravíme marinádu: vyšleháme vejce, přidáme kysanou smetanu, sůl, kari koření, prolisovaný česnek, solamyl a vše spolu dobře vymícháme.
    2. Vepřové maso omyjeme, pokrájíme na menší řízky a namočíme do připravené marinády.
    3. Odložíme do chladu, nejlépe na celou noc, aby se do masa dostaly všechny chutě z marinády.
    4. Na druhý den do misky nastrouháme tvrdý sýr, smícháme se strouhankou a v této směsi obalujeme řízky vybrány z marinády.
    5. Vysmažíme je na oleji, necháme na papírovém ubrousku okapat a podáváme.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]