Ingredience:
1 polévková lžíce třtinového cukru
100 ml vroucí vody
polovina malé cibule
200 g rajčatového protlaku
Lžička horčice
čtvrtina kávová lžička soli
pepře a koření dle vaší chuti
Kroky:
- Do hrnečku si dáme lžíci třtinového cukru a zalijeme vroucí vodou, pečlivě zamícháme.
- Cibuli rozkrojíme na polovinu a jen jednu polovinu hodíme do hrnečku ke směsi.
- Vezmeme ruční mixér a v hrnečku vše rozmixujeme. ( Na hrneček si položíme i druhou roku, směs může prskat z hrnečku.)
- Do jiné misky si dáme rajčatový protlak, přidáme koření dle vlastní chuti, sůl a hořčici.
- Rozmixovanou směs přilijeme do misky k rajčatovému protlaku a vše pečlivě vyšleháme.
- Vznikne nám vynikající kečup.
- Kečup můžeme přelít do prázdné sklenice od kupovaného kečupu a máme hotovo.