Ingredience:
2 kg zelí
400 gramů mrkve
4 stroužky česneku
150 ml oleje
75 ml 9% octa
100 gramů cukru
2 lžíce soli
3 bobkové listy
5-6 kuliček pepře
0.5 litru vody
Kroky:
- Zelí a mrkev si nastrouháme na struhadle na tenké proužky.
- Česnek nakrájíme na menší kousky, případně ho protlačíme.
- Směs dobře namačkáme do zavařovacích sklenic
- Do hrnce si dáme olej, ocet, cukr, sůl, bobkové listy, pepř a vodu.
- Vaříme pár minut a následně odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout.
- Touto směsí na závěr zalijeme zelí a sklenice uzavřeme.
- Pokud budete tento recept připravovat ve večerních hodinách, na další den bude akorát chutná a můžete se do ní pustit.