Cikánská pečeně na pekáči s česnekem a slaninou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg vepřové krkovice
vepřové sádlo
hladkou mouku
červenou papriku
8 stroužků česneku
Sůl
pepř
1.5 kg brambor
2 cibule nakrájené na plátky
150 g slaniny

Kroky:

  1. Marináda:

    • 8 stroužků česneku
    • Sůl, pepř
    • 1.5 kg brambor
    • 2 cibule nakrájené na plátky
    • 150 g slaniny
    1. Nejdříve si připravíme česnekovou marinádu.
    2. Česnekové stroužky protlačíme a smícháme se solí a pepřem.
    3. Pastu, která nám takto vznikne natřeme na povrch každého plátku masíčka a necháme marinovat v lednici po dobu dvou hodin.
    4. Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a cibulku.
    5. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní brambory cibulku, slaninou, ochutíme a přikryjeme alobalem.
    6. Pečeme při teplotě 200 stupňů 40 minut.
    7. Krkovičku vyjmeme z lednice a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě.
    8. Pak obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou a zprudka z obou stran osmažíme na pánvi.
    9. Pak přendáme na brambory s cibulí a slaninou, odkryté pečeme při teplotě 200 stupňů ještě 25-30 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]