Čokoládový cheesecake. Dezert, po kterém se jen tak zapráší

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 g mascarpone
170 g másla
250 g kakaových BeBe sušenek "Rodinné"
300 ml smetany na šlehání
2 Pl třtinového cukru
3 lžičky želatiny
60 g tyčinky Mars
110 g moučkového cukru
60 ml vody
50 g mléčné čokolády

Kroky:

  1. V mixéru rozmixujte sušenky, ke kterým přidejte 150 g rozpuštěného másla a pořádně zapracujte.
  2. Sušenkové směs navrstvíme do dortové formy i na boky.
  3. Dejte vychladit do lednice
  4. 2 PL smetany, třtinový cukr a zbytek másla (20 g) zahřejte tak, aby se vše řádně rozpustilo a smíchalo.
  5. V jiném hrnci rozpusťte čokoládu a další 2 lžíce smetany.
  6. Želatinu rozpusťte dle obvyklého návodu.
  7. Práškový cukr smíchejte s mascarpone, přidejte nahrubo nasekané tyčinky Mars, želatinu a nakonec ušlehaný zbytek šlehačky.
  8. Vzniklou směs rozdělte na polovinu – první půlku navrstvíme na sušenkový základ a polijte polovinou čokoládové polevy a polovinou cukrové polevy. Krém můžete trošku proříznout nožem, aby poleva stekla níže.
  9. Navrstvěte druhou polovinu krému a opět zalijte oběma polevami.
  10. Vršek ozdobte nasekanou čokoládou nebo tyčinkami Mars a dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky.

Čokoládovo-banánový dort s pěnou

26. 06. 2024 Tomáš

Recept na lahodný čokoládovo-banánový dort s pěnou, který spojuje bohaté čokoládové aroma s osvěžujícími tóny banánů. Podrobný návod vám ukáže, […]

Duhový dort s mascarpone

28. 06. 2024 Tomáš

V tomto článku se naučíte, jak připravit barevný duhový dort s ganache z bílé čokolády a jemným krémem. Začneme přípravou […]

Nepečený karamelový cheesecake

14. 07. 2024 Tomáš

Pokud hledáte dezert, který nejen skvěle chutná, ale zároveň nevyžaduje složité pečení, nepečený karamelový cheesecake je tou pravou volbou! Tento […]