Čtyřpatrový „nebeský“ dort bez vaření a bez pečení recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 g rozdrcených sušenek
50 g rozpuštěného másla
500 ml mléka + trochu mléka na zjemnění základu
5 lžic moučkového cukru
2 bal. vanilkového cukru
400 ml smetany na šlehání
250 g tvarohu
2 bal. vanilkového pudingu bez vaření
250 g kaštanového pyré nebo strouhané čokolády

Kroky:

    1. Připravíme si formu na pečení (25 cm), jejíž dno vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem.
    2. Drcené sušenky smícháme s máslem, 2 lžícemi moučkového cukru a trochou mléka.
    3. Hmotu, která nám takto vznikne vtlačíme na dno dortové formy.
    4. Tvaroh rozmícháme s 2 lžícemi moučkového cukru a 1 bal. vanilkového cukru.
    5. Přimícháme i 200 ml ušlehané šlehačky.
    6. Z 500 ml mléka, 1. bal.vanilkového cukru a dvou balíčků pudingu bez vaření ušleháme hladký, hustý pudink.
    7. Zbylou šlehačku ušleháme s 1 lžící moučkového cukru.
    8. Na sušenkovou hmotu navrstvíme tvarohovou směs, pak vanilkový pudink a nakonec i šlehačku.
    9. Na vrch nastrouháme kaštanové pyré nebo čokoládu, vložíme do lednice na 2-3 hodiny a pak můžeme servírovat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]