Cukrářka nám prozradila tajnou přísadu, která udělá těsto na sladké dobroty ještě chutnějším a vláčnějším. Těsto Vám poroste doslova pod rukama!

Tomáš , 16. 12. 2024

Objevte tajemství, které promění vaše dezerty na jemné a nadýchané pokrmy! Tento recept na koblihy (nebo lívance či muffiny) obsahuje překvapivou ingredienci – vodku. Přidejte ji do těsta a zjistíte, jak moc může ovlivnit konečný výsledek.

Ingredience:

2 vejce
3-4 lžíce krystalového cukru
1 balení vanilkového cukru
4 lžíce zakysané smetany
2 šálky hladké mouky
1 lžíce vodky
½ lžičky jedlé sody
špetka soli

Kroky:

  1. Příprava těsta: V míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte sůl, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vodku. Postupně vmíchejte prosátou mouku a jedlou sodu.
  2. Vypracování těsta: Vypracujte jednotné těsto. Pokud je příliš řídké, přidejte více mouky, aby mělo správnou konzistenci. Těsto rozválejte na tloušťku ½ cm.
  3. Tvarování: Z těsta vyřízněte libovolné tvary (např. kolečka, čtverce).
  4. Smažení: Smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  5. Podávání: Po osmažení posypte práškovým cukrem a podávejte.

Poznámka:

Připravte si tyto lahodné koblihy a užijte si jejich nadýchanou strukturu! Přejeme vám dobrou chuť! 😊

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]