Ingredience:
700 g nových brambor
4 lžíce rozpuštěného másla
1 lžičku tymiánu
sůl a pepř podle chuti
200-220 ml kuřecího vývaru
1 lžíci citrónové šťávy
2 stroužky česneku – protlačeného
Kroky:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2,5 cm.
- Přendáme do misky, přidáme máslo, sůl, koření a promícháme.
- Potom brambory pokryté máslovou směsí přendáme na plech – v jedné vrstvě.
- Vložíme do trouby nastavené na 250 stupňů a pečeme asi 10-15 minut na každé straně, dokud brambory nejsou zlatavě hnědé na povrchu.
- Potom brambory opět obrátíme a na plech přidáme vývar, ve kterém jsme si rozmíchali česnek a citronovou šťávu a pečeme ještě 10 minut.