Dezert karamelka bez vaření karamelu za 10 minut hotový ze sušenek recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 ml krému 30%
500 g mascarpone sýra
2 polévkové lžíce moučkového cukru
400 g karamelového salka
50 g mléčné čokolády
asi 250 g krekrů
Rozměry formy: 24 × 28 cm

Kroky:

    1. Dobře ochlazenou smetanu ( dejte ji před šleháním na 15 minut do mrazáku is metličkami od šlehače a miskou ) vyšleháme s mascarpone a práškovým cukrem na hustý krém.
    2. Na dně plechu na pečení, který je vyložený pečícím papírem uložte vrstvu sušenek.
    3. Potom navrstvíme krém, uložíme druhou vrstvu sušenek a natřeme karamelové salko (také dobře vychlazené).
    4. Posypeme strouhanou čokoládou. Podáváme vychaldené, ale u nás se zákusek rozebírá hned.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]