Dokonalá bánánovo-skořicová roláda jako dezert ke kávičce recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

420 g pšeničné mouky
260 ml mléka
2 banány
11 g droždí
200 g másla
1 PL skořice
100 g cukru
vlašské ořechy
200 g moučkového cukru
špetku soli
špetku hřebíčku

Kroky:

    1. Nejprve si rozpusťte 3 PL másla ve 230 ml mléka, které byste ale neměli přivést do varu.
    2. Následně přidejte droždí a nechte cca po dobu 10 minut odstát.
    3. Pak přidejte lžíci cukru, špetku soli a důkladně promíchejte.
    4. Poté přidejte mouku a 1 rozmačkaný banán.
    5. Těsto bude pravděpodobně lepivé, proto si na pracovní stůl roztřete trochu mouky. Těsto se
    6. Vám pak bude lépe hníst.
    7. Těsto umístěte následně do misky, přikryjte ručníkem a položte na teplé místo na cca hodinu odstát.
    8. Z těsta si vyválejte obdelník (čtverec) a posypte ho nakrájenými ořechy, skořicí, hřebíčkem a nakrájeným banánem.
    9. Poté vše důkladně zamotejte do jedné velké rolády.

    10. Roládu z těsta nakrájejte na cca 8 kusů.
    11. Plech na pečení si vymažte máslem, nebo vystelte pečícím papírem a pečte při teplotě 180 stupňů cca 50 minut.
    12. V malém kastrůlku si mezitím roztavte 3 PL másla, přidejte 2 PL mléka a moučkový cukr. Pokud je glazura příliš silná, přidejte více mléka.
    13. Výsledné rolky následně zakryjte hotovou glazurou.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]