Dokonale chutný banánový dezert Jamajka řez recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

6 vajíček
Banány
¾ hrnku cukru krupice
1 čokoládový puding
Špetku soli
Citronovou šťávu
3 balení želatiny
2 lžíce moučkového cukru
150 ml smetany ke šlehání
¾ hrnku polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku
4 lžíce povidel
250 gramů mascarpone

Kroky:

    1. Vše začíná postupem, při kterém je na místě vytvořit hladký a jemný sníh. K tomu jsou nejprve použity bílky a následně také žloutky. K nim je vhodné přidat také trochu soli, stejně jako cukr. Šlehá se do té doby, dokud nebude mít sníh konzistenci, která je lehce hustá a tužší.
    2. Do hotového sněhu přidejte všechny další ingredience, jako jsou zbývající žloutky, ale také kypřící prášek, puding, kakao a samozřejmě také mouka.
    3. Jakmile je těsto hotové a má hladkou konzistenci, je možné začít s jeho pečením.
    4. předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
    5. Následně je třeba vzít si plech, který bude vytřený máslem a vysypaný moukou, nebo ještě lépe vyložený pečicím papírem.
    6. Sem je těsto následně nalité a vloží se do trouby.
    7. Pečení je zhruba v délce okolo 15 minut, podle vzhledu těsta.
    8. Jakmile je těsto upečené a základ Jamajka řezu je hotový, je na místě připravit si samotnou náplň.
    9. Ta je následně aplikována přímo na danou vrstvu těsta.
    10. Kromě toho, že je použita poleva, nelze zapomínat také na citronovou šťávu, ale i povidla.
    11. Dále nelze zapomenout na banány.
    12. Ty se mohou položit na plátky, nebo také nakrájené na kolečka.
    13. Dále nesmí chybět želatina, která je s tímto receptem spojena. Želatinu připravte dle návodu a potom ji jednoduše nalijte na samotnou vrstvu banánů, aby se dostala do všech mezer a do všech volných částí.
    14. Na želatinu by měla přijít ještě jedna vrstva polevy, díky čemuž dojde k tomu, že budou
    15. Tato forma polevy je vytvořena ze zbývajících ingrediencí, kam patří především mascarpone, stejně jako se jedná také o smetanu ke šlehání a další ingredience, u kterých by mělo dojít k tomu, že budou našlehané a že budou následně namazané na vrstvu želatiny.
    16. Jakmile je na řezech i samotný horní krém, přichází na řadu ještě jedna vrstva těsta. To je připraveno a upečeno stejně, jako tomu bylo v předchozím případě. I tady je základem nechat ho lehce vystydnout a poté pomocí něho vytvořit horní část řezu.
    17. Následně je vhodné vršek lehce potřít trochou krému, na který je dobré nahrubo nastrouhat kousek čokolády.
    18. Potom by měly Jamajka řezy zamířit do lednice, kde budou minimálně 2 hodiny, aby byly důkladně vychlazeny.
    19. Potom už je stačí jenom nakrájet a podávat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]