Dokonalé žloutkové řezy s nadýchaným krémem a lahodnou polevou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

6 bílků
2 lžíce polohrubé mouky
250 g kr cukru
250 g mletých ořechů
6 žloutek
2 lžíce cukru
2 lžíce mléka
140 g moučkového cukru
50 g bílé čokolády
150 g másla
200 g bílé čokolády
5 lžic oleje

Kroky:

  1. Na krém:

    • 6 žloutek
    • 2 lžíce cukru
    • 2 lžíce mléka
    • 140 g moučkového cukru
    • 50 g bílé čokolády
    • 150 g másla

    Na polevu:

    • 200 g bílé čokolády
    • 5 lžic oleje
    1. Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, nakonec opatrně vmícháme ořechy a mouku.
    2. Navrstvíme na plech vyložený papírem (21 x 36 cm) a vložíme do vyhřáté trouby.
    3. Pečeme při teplotě 180 stupňů 30 minut.
    4. Nad párou si ušleháme žloutky s cukrem.
    5. Postupně, za stálého šlehání přidáme mléko pokojové teploty.
    6. Sejmeme z plamene a do horké pěny vmícháme nalámanou čokoládu a nakrájené máslo.
    7. Vše spolu ušleháme na hladký krém a ten jen navrstvíme na upečené těsto.
    8. Necháme vychladit a pak jednoduše přelijeme polevou z rozpuštěné bílé čokolády a oleje.
    9. Můžeme ozdobit nasekanými ořechy.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]