Dokonalý jemný koláč hotový za chvilku recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

6 bílků
6 lžic cukru
3 lžíce polohrubé mouky
40 g kakaa
2 lžičky kypřicího prášku
600 ml mléka
6 žloutků
10 lžic cukru
1 vanilkový pudink
3 lžíce polohrubé mouky
250 g margarinu
500 ml šlehačky
kakao na posypání

Kroky:

  1. Krém:
    600 ml mléka
    6 žloutků
    10 lžic cukru
    1 vanilkový pudink
    3 lžíce polohrubé mouky
    250 g margarinu

    Pěna:
    500 ml šlehačky
    kakao na posypání

    1. Žloutky oddělíme od bílků.
    2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr.
    3. Mouku smícháme s kypřicím práškem a kakaem.
    4. Postupně přidáváme do sněhu a mícháme ručně s pomocí metličky.
    5. Masu dáme do formy s vysokými okraji (vystlanou pečicím papírem). Pečeme při 180°C přibližně 10 minut.
    6. Na mírném ohni začneme vařit mléko, přidáme pudink, žloutky, cukr a jemně promícháme.
    7. Mouku přidáme po lžičkách a mícháme, až bude pudink hladký a mírně hustý.
    8. Po uvaření necháme vystydnout.
    9. Dáme na upečený korpus, navrch šlehačku a posypeme kakaem.
    10. Na mírném ohni začneme vařit mléko, přidáme pudink, žloutky, cukr a jemně promícháme.
    11. Mouku přidáme po lžičkách a mícháme, až bude pudink hladký a mírně hustý.
    12. Po uvaření necháme vystydnout.
    13. Dáme na upečený korpus, navrch šlehačku a posypeme kakaem.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]