Domácí bramborové knedlíky, které mě naučila moje babička před 25 lety. Dodnes nedám na ně dopustit, a moje děti je zbožňují!

Tomáš , 16. 12. 2024

Bramborové knedlíky jsou klasikou české kuchyně, na které si pochutnáme jak s masem, tak jako sladký dezert. Tento recept mi před 25 lety ukázala moje babička a dodnes na ně nedám dopustit. Mým dětem také velmi chutnají!

Ingredience:

500 gramů brambor
100 gramů krupice
sůl (podle chuti)
1 vajíčko
30 gramů másla

Kroky:

  1. Příprava brambor: Brambory očistíme a uvaříme do měkka v osolené vodě.
  2. Zpracování těsta: Uvařené brambory rozmačkáme ve velké míse, dokud nejsou hladké. Postupně přidáváme krupici a mícháme za horka. Přidáme vajíčko, máslo a sůl. Těsto dobře vypracujeme, nejlépe rukama, dokud nebude hladké a elastické.
  3. Tvarování knedlíčků: Z těsta vytvoříme drobné knedlíčky.
  4. Vaření knedlíčků: Knedlíčky dáme vařit do osolené vody. Měly by vařit asi 30 minut na mírném plameni.
  5. Servírování: Hotové knedlíčky podáváme omastěné (např. máslem) a posypané strouhankou a cukrem. Můžeme je podávat také s mákem nebo mletými ořechy. Pro variaci je můžete naplnit ovocem nebo čokoládou.

Poznámka:

Závěr

Tyto domácí bramborové knedlíky jsou skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Pokud se vám recept líbí, neváhejte ho sdílet s přáteli a rodinou. Děkujeme za vaši podporu a nezapomeňte kliknout na LIKE 🙂!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]