Domácí Cordon Blue bez smažení s dokonalou vůní i chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 ks kuřecích prsou
Jednu část z velkého stroužku česneku
1/2 lžíce černého pepře
1 lžička soli
1 lžička sušené petrželové nati
5 lžic hořčice
8 plátků šunky
8 plátků sýra
2 vejce
1/4 šálku mléka
1
5 šálku strouhanky
4 lžic oleje

Kroky:

    1. V první řadě si kuřecí prsa důkladně očistíme a omyjeme.
    2. Pak je překrojíme na polovinu tak, abychom dostali asi 8-9 kousků (samozřejmě to závisí na jejich tloušťce a velikosti jednotlivých kuřecích prsou, které jsme koupili).
    3. Kuřecí prsa naklepeme na tenký plátek.
    4. Potom je osolíme, opepříme, rozetřeme po nich i náš česnek, který jsme si protlačili přes lis na česnek, a posypeme je sušenou petrželkou.
    5. Každý plátek potřeme hořčicí, položíme plátek šunky , sýra a srolujeme.
    6. Obalíme v rozšlehaném vajíčku s mlékem a ve strouhance.
    7. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme alobalem a potřeme olejem.
    8. Položíme role a dáme zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 210 stupňů cca 35 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]