Domácí hustá fazolová polévka se zeleninou a rýží recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400g fazolí
3 litry vody
1 cibule
1 polévková lžíce mouky
¼ čajové lžičky pepře
3 brambory
50g rýže
1 mrkev
30ml slunečnicového oleje
sůl
petrželka

Kroky:

    1. Namočte fazole přes noc do převařené a vychlazené vody. Fazole změkne a navíc se zbaví látek, které způsobují nadýmání.
    2. Opláchněte ji a vařte do měkka přibližně 50-60 minut.
    3. Brambory očistěte a nakrájejte.
    4. Očištěnou mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky.
    5. Opláchněte rýži.
    6. Do vroucí vody přidejte fazole, brambory, rýži, polovinu mrkve a cibule. Vařte 20 minut.
    7. Během toho na pánvi orestujte dozlatova druhou polovinu mrkve s cibulí.
    8. K mrkvi a cibuli přidejte mouku a míchejte ještě přibližně 1 minutu.
    9. Směs přidejte do polévky, dochuťte solí a pepřem podle chuti a vařte dalších 7 minut.
    10. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]