Ingredience:
400g fazolí
3 litry vody
1 cibule
1 polévková lžíce mouky
¼ čajové lžičky pepře
3 brambory
50g rýže
1 mrkev
30ml slunečnicového oleje
sůl
petrželka
Kroky:
- Namočte fazole přes noc do převařené a vychlazené vody. Fazole změkne a navíc se zbaví látek, které způsobují nadýmání.
- Opláchněte ji a vařte do měkka přibližně 50-60 minut.
- Brambory očistěte a nakrájejte.
- Očištěnou mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky.
- Opláchněte rýži.
- Do vroucí vody přidejte fazole, brambory, rýži, polovinu mrkve a cibule. Vařte 20 minut.
- Během toho na pánvi orestujte dozlatova druhou polovinu mrkve s cibulí.
- K mrkvi a cibuli přidejte mouku a míchejte ještě přibližně 1 minutu.
- Směs přidejte do polévky, dochuťte solí a pepřem podle chuti a vařte dalších 7 minut.
- Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku.