Domácí jahodový sirup s dokonalou vůní bez éček, chemie a sterilizace recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 hrnek jahod (250 ml) – domácí, nebo lesní
80 ks jahodových nebo meduňkových listů
850 ml vody
1 lžíce kyseliny citronové
1 kg cukru

Kroky:

  1. Jahody, vodu a lístky dáme do hrnce, přivedeme k varu a necháme 10 minut vařit
  2. Potom scedíme přes plátno a důkladně vymačkáme
  3. Do šťávy z jahod a listí přidáme cukr, kyselinu citronovou a provaříme dalších cca 8-10 min
  4. Přes gázu naplníme do lahví ideeálně od alkoholu a zazátkujeme

Poznámka:

Z tohoto množství máme 1,5l perfektního domácího sirupu.

Plním většinou do lahví od alkoholu, které nevyplachujte.

Po delší době může začít trochu rosolovatět, ale stačí protřepat láhev a je opět perfektní.

Používáme na limonády a slazení jako klasický sirup.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]