Domácí karbanátky s bramborami a zakysanou smetanou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 g mletého masa
Sůl
koření
1 větší mrkev
½ cibule
4-5 ks brambor očištěných a nakrájených na kolečka
pertželopvou nať
olej
150 g zakysané smetany

Kroky:

    1. Mleté maso ochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme i strouhanou mrkev a spolu chvíli restujeme. Tuto směs vmícháme do masa.

    2. Z masa formujeme mokrýma rukama kuličky, které ukládáme do vymazané zapékací mísy a prokládáme je s bramborami, které jsme si ochutili solí.
    3. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut – při teplotě 180-190 stupňů.
    4. Kysanou smetanu si rozmícháme s vodou a přelijeme přes bramborovo-masovou směs.
    5. Pečeme při teplotě 170-180 stupňů ještě 30-35 minut. Posypeme petrželkou a můžeme podávat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]