Domácí kečup chuťově lepší a zdravější než kupovaný recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 kg rajčat
500 g jablek
250 g cibule
1 PL soli
220 g cukru
50 ml jablečného octa
Pepř
podle chuti: černé
chilli papričky a podobně

Kroky:

    1. Všechny ingredience si nařežte a vařte, dokud cibule nezměkne.
    2. Pak si vše rozmixujte v mixéru a opět povařte, dokud směs nezhoustne (přibližně 50 minut). Během vaření přidejte sůl, cukr, dva druhy koření a jablečný ocet.
    3. Když zhoustne, odstraňte ho z plamene, rozlijte do skleněných nádob a uzavřete.
    4. Chuť kečupu bude záviset na odrůdě jablek.
    5. Můžete si ho vyzkoušet uvařit s kyselým nebo sladkým ovocem a přidat česnek či jiné koření.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]