Ingredience:
1 hrnek mouky
1/2 másla
1/2 hrnku cukru krystal
1/2 hrnku mléka
2 vajíčka
150 g Nutelly
1 ČL vanilkového cukru
1 PL kakaa
1 ČL prášku do pečiva
700 ml sladké smetany
100 ml mléka
4 PL pr. cukru
15 g želatiny
50 g horké čokolády
50 g mléčné čokolády
1 ČL roztopeného másla
2 PL rostlinného oleje
100 ml smetany na šlehání
125 g horké čokolády
1 PL másla
Kroky:
- Vajíčka vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, vanilku a nutellu. Důkladně promícháme.
- Postupně do rozmíchané hmoty přidáváme mouku, kakao a prášek do pečiva. Směs si rozdělíme na 2 části. Obě směsy nalejeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 12-15 minut oboustranně.
- Připravíme si krém. Želatinu si vložíme do 150 ml mléka a necháme naboptnat. Naboptnanou želatinu smícháme se zbytkem mléka a pořádně promícháme.
- Smetanu na šlehání smícháme spolu s pr. cukrem do pevné hmoty a následně přidáme naboptnanou želatinu.
Připravíme si glazuru. Všechny ingredience na glazuru I. si dáme do hrnce a šleháme nad párou.
- Jednu polovinu vyšehaného krému si naneseme na první vrstvu těsta. Polejeme glazurou I., naneseme zbylý krém, přikryjeme druhou vrstvou těsta a následně naneseme glazuru II (Smetanu si zahřejeme v hrnci a přidáme čokoládu s máslem. Necháme rozpustit a za stáleho míchání rozmícháme v hladký krém.).
- Necháme odstát v lednici minimálně 2 hodiny, nakrájíme na řezy a podávame.
Výsledek je na světě. Dobrou chuť