Ingredience:
Kokosové těsto:
5 bílků
150 g krystalového cukru
150 g kokosu
2 lžíce hladké mouky
1 balíček prášku do pečiva
Ořechové těsto:
150 g mletých ořechů
1 balíček prášku do pečiva
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kakaa
5 bílků
150 g krystalového cukru
Krém:
1 l mléka
200 g cukru
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
10 žloutků
250 g másla
150 g mascarpone
vanilkový cukr
čokoládové pilinky na posypání
Kroky:
- Kokosové těsto: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Smíchejte cukr, kokos, mouku a prášek do pečiva. Spojte všechny suroviny a rozetřete těsto na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 15 minut. Nechte vychladnout.
- Ořechové těsto: Postup je stejný jako u kokosového těsta. Vyšlehejte sníh, smíchejte zbylé suroviny a rozetřete těsto na plech. Opět pečte při 180 °C přibližně 15 minut a nechte vychladnout.
- Zahřívejte mléko s cukrem, přidejte pudinkový prášek a uvařte hustý pudink podle návodu.
- Do horkého pudinku za stálého míchání přidejte žloutky. Vařte do zhoustnutí, poté odstavte. Do teplého krému vmíchejte máslo a mascarpone.
- Kokosový plát potřete polovinou připraveného krému. Položte na něj ořechový plát a potřete zbytkem krému. Povrch ozdobte čokoládovými pilinkami.
Poznámka:
Doba přípravy
- Příprava těsta: 40 minut
- Pečení: 30 minut
- Sestavení a zdobení: 20 minut
- Celkem: cca 1,5 hodiny
Počet porcí
Dezert připravíte na plech o rozměrech 30 x 40 cm a získáte 12–15 porcí.
Dobrou chuť! 🎂