Domácí kondenzované mléko do pár minut! Přírodní, voňavé a husté …

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200ml mléka
200g moučkového cukru
20g másla

Kroky:

  1. Smíchejte si v hrnci všechny tři suroviny.
  2. Položte hrnec na mírný oheň a míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Když směs začne pěnit, je to jasný důkaz, že se začíná vařit.
  3. Zvyšte plamen, pokračujte ve vaření a nezapomeňte na stále míchání. Pokud začne směs příliš pěnit, pomalu snižte plamen. Poté, co mléčná směs sevře, povařte ji ještě přesně 10 minut.
  4. Odstraňte hrnec ze sporáku a vložte jej do studené vody. Tím zajistíte, že se kondenzované mléko ochladí a zhoustne.
  5. Vylijte ho do vhodné nádoby na skladování. Důležité je, aby to bylo uzavřené a položené na suchém místě v chladničce.

Čokoládovo-banánový dort s pěnou

26. 06. 2024 Tomáš

Recept na lahodný čokoládovo-banánový dort s pěnou, který spojuje bohaté čokoládové aroma s osvěžujícími tóny banánů. Podrobný návod vám ukáže, […]

Duhový dort s mascarpone

28. 06. 2024 Tomáš

V tomto článku se naučíte, jak připravit barevný duhový dort s ganache z bílé čokolády a jemným krémem. Začneme přípravou […]

Nepečený karamelový cheesecake

14. 07. 2024 Tomáš

Pokud hledáte dezert, který nejen skvěle chutná, ale zároveň nevyžaduje složité pečení, nepečený karamelový cheesecake je tou pravou volbou! Tento […]