Domácí lahodný sýr bez konzervantů za 3 hodiny hotový recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 l mléka
1 polévková lžíce soli
200 až 300 g zakysané smetany
3 vejce

Kroky:

    1. Nalijte mléko do hrnce a přidejte sůl a zahřejte.
    2. Smíchejte kysanou smetanu s vejci.
    3. Jakmile mléko začne vřít, přidejte směs smetany a vajec a dobře promíchejte. Povařte 5 minut a směs stále míchejte, jakmile se začne sýr oddělovat, přeceďte ho.
    4. Nechte sýr odstát v lednici po dobu několika hodin a pak jej můžete konzumovat.
    5. Zkuste přidat různé druhy koření, či bylinek a získáte pokaždé jinou chuťovou variantu.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]