Domácí langoše ze zakysané smetany, lepší neexistují recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g hladké mouky
2 lžičky soli
100 ml mléka
100 ml zakysané smetany
1 vejce
½ kostky čerstvého droždí
100 ml vlažného mléka
½ lžičky cukru

Kroky:

  1. Na kvásek:

    • ½ kostky čerstvého droždí
    • 100 ml vlažného mléka
    • ½ lžičky cukru
    1. Nejdříve si připravíme kvásek – v mléce rozmělníme droždí, přidáme cukr a počkáme, než vyjde kvásek.
    2. V samostatné misce smícháme mouku, sůl, vejce, zbylé mléko a i kvásek.
    3. Vypracujeme hladké těsto.
    4. Těsto vložíme do ledničky, kde bude pomalu kynout – necháme kynout ideálně celou noc – pak jsou langoše nejlepší.
    5. Z těsta odebíráme menší kousky, které rukama natáhneme na co nejtenčí placky.
    6. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova – langoše jsou hotové raz dva, je třeba na ně dávat pozor, aby se nespálily.
    7. Podáváme potřené česnekem, se smetanou, sýrem nebo kečupem.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]