Domácí máslo se snadnou přípravou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 šálky organické smetany
mořská sůl

Kroky:

  1. Smetanu rozmíchejte v kuchyňském robotu asi na 10 minut
  2. Jako první se smetana změní na šlehačku. Pokračujte ve zpracování, dokud se hmota nerozdělí na máslo a podmáslí.
  3. Vypusťte podmáslí z másla.
  4. Vezměte si máslo do čisté misky.
  5. Umístěte máslo do sítka a zbavte se nadbytečných tekutin pomocí dřevěných lopatek nebo lžíce.
  6. Můžete ho uchovávat ve sklenici nebo misce
  7. Vložte ho do ledničky nebo mrazničky.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]