Ingredience:
1 litr mléka
1/2 lžicky kuričného škrobu (Gustin)
8 lžiccukru
200 g másla/margarínu
1/2 l smetany ke šleháni
300g hořké čokolády
200-300g sušenky
50 ml mléka
Kroky:
- #Bílý krém – (1 litr mléka, 1/2 lžicky kuričného škrobu (Gustin), 8 lžiccukru, 200 g másla/margarínu) 8 dcl mléka s cukrem dáme vařit, škrob smícháme se zbylým studeným mlékem a uvaříme hustý pudink. Do ještě teplého pudinku vmícháme máslo dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a pak vyšleháme na hladký krém.
- #Tmavý krém – (1/2 l smetany ke šleháni, 300g hořké čokolády) Smetanu zahřejeme na ohni, nesmí vřít. Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme vařečkou, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Na dno formy si naskládáme sušenky, pokapeme je mlékem. Natřeme bílý krém a přelijeme vychladlým tmavým čokoládovým krémem.