Domácí Monte řezy Recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 litr mléka
1/2 lžicky kuričného škrobu (Gustin)
8 lžiccukru
200 g másla/margarínu
1/2 l smetany ke šleháni
300g hořké čokolády
200-300g sušenky
50 ml mléka

Kroky:

    1. #Bílý krém – (1 litr mléka, 1/2 lžicky kuričného škrobu (Gustin), 8 lžiccukru, 200 g másla/margarínu) 8 dcl mléka s cukrem dáme vařit, škrob smícháme se zbylým studeným mlékem a uvaříme hustý pudink. Do ještě teplého pudinku vmícháme máslo dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a pak vyšleháme na hladký krém.
    2. #Tmavý krém – (1/2 l smetany ke šleháni, 300g hořké čokolády) Smetanu zahřejeme na ohni, nesmí vřít. Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme vařečkou, dokud se čokoláda nerozpustí.
    3. Na dno formy si naskládáme sušenky, pokapeme je mlékem. Natřeme bílý krém a přelijeme vychladlým tmavým čokoládovým krémem.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]