Domácí Pali paštika, která vydrží roky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg rajčat
750 g bůčku
4 stroužky česneku
1/2 prosátého deka
2 lžičky domácí vegety
1/2 lžičky mletého černého koření
3 lžíce hořčice
feferonky podle chuti
0.5 kg cibule

Kroky:

    1. Papriku, cibuli a česnek očistíme, rajčata nakrájíme i se slupkou a masíčko prořízneme na menší kousky. S feferonkami opatrně, aby směs nebyla až příliš pikantní.
    2. Vše to umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vegetu, pepř a polovičku prosátého deka a dáme do hrnce.
    3. Vše dobře promícháme a vaříme 1,5 hod – sem / tam promícháme.
    4. Horkou směs rozmixujeme a dáme do čistých sklenic, zavřeme.
    5. Já sterilizuje v troubě – vejdou se do ní všechny poháry najednou.
    6. Na dno plechu uložíme noviny a nalijeme do něj vařící nebo horkou vodu – cca 2 cm od okraje plechu.
    7. V troubě vyhřáté na 200 stupňů sterilizujeme od bodu varu sterilzujeme 20-25 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]