Domácí pampeliškový sirup pro dobrou imunitu, správnou funkci ledvin a infekcím recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 květů pampelišek
2 kg medu nebo cukru
2 citrony

Kroky:

    1. Nasbíráme cca 400 květů pampelišky nejlépe za slunečního svitu v poledne, když jsou květy krásně otevřené.
    2. Květy pampelišky oddělíme od stonků, necháme je alespoň chvíli vyschnout a umístíme je do hrnce s vodou a necháme vařit asi 10 -15 minut.
    3. Přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin odstátá na tmavším místě.
    4. Vše následně přelijeme přes plátno nebo gázu.
    5. Do vzniklé tekutiny přidáme med nebo cukr cca 2 kg na hustotu sirupu a poté přidáváme šťávu z obou citronů vaříme cca 1.5 hod.
    6. Až Vám vznikne sirup podobající se medu, nalijte do sklenic, zavíčkujte a skladujte na temném a chladném místě.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]