Domácí Pribináček pro děti i dospělé, jednoduchý a bleskový recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 ml smetany ke šlehání
200 g mléčné čokolády
4 balení tučného tvarohu
10 lžic cukru
1 balení piškotů

Kroky:

    1.  Všechna balení vyklopte do mísy, přidejte veškerý cukr a důkladně míchejte dokud se cukr nerozpustí.
    2. Druhým krokem je ušlehání smetany. Základem je smetanu dobře vychladit, nelít do mísy a vzít si šlehač, který práci odvede za vás.
    3. Jakmile je šlehačka hotová, můžete ji opatrně přimíchávat do tvarohu.
    4. Cílem je vytvořit nadýchanou směs, která bude doslova lákat k tomu, abyste ji ochutnali. A stále bude samozřejmě i držet pohromadě.
    5. Poté rozdělte hotovou směs na 2 čísti.
    6. Mléčnou čokoládu klasicky rozpustíte v hrnci, který bude umístěný ve vodní lázni.
    7.  Jakmile je čokoláda rozpuštěná, můžete ji opatrně nalít do jedné části tvarohu se smetanou.
    8. Vše důkladně promícháte aby opět došlo jak k propojení chutí, tak i propojení konzistence.
    9. Na dno nádoby se pokladou piškoty a na ne se nanese vrstva prvního krému.
    10.  Vše se dobře rozetře a opět se vytvoří vrstva piškotů.
    11. A jak jistě čekáte, tak horní vrstvou bude druhá část krému.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]