Domácí šlehačka – stojí méně a je mnohem lahodnější recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 ml plnotučného mléka
125 g másla

Kroky:

    1. Mléko zahřejeme téměř až k bodu varu.
    2. Máslo nakrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru a přidáváme k němu zahřáté mléko.
    3. Mixujeme 3 minuty a když směs vychladne, přelijeme ji do misky a dáme ztuhnout na noc do ledničky.
    4. Necháme přes noc vychladit a druhý den ušleháme jako klasickou šlehačku, takto získáte pořádnou nadílku domácí šlehačky.
    5. Je výborná a lépe drží tvar i bez ztužovače.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]