Pamatujete si na slavné princezky? Tyto sušenky s náplní byly oblíbené nejen pro svou chuť, ale i pro zábavné způsob, jakým jsme je jedli – odlepit vrchní část, sníst náplň a poté spodní část. Dnes si je můžete připravit doma podle tohoto receptu a užít si lahodné kávové krémy mezi jemnými sušenkami!
Ingredience:
Na těsto:
500 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
2 vejce
3-4 lžíce kakaa
1 balení vanilkového cukru
260 g margarínu
Na krém:
125 g másla
5 lžic moučkového cukru
1 lžíce horké vody
3 lžičky instantní kávy
8 lžic sušeného mléka
25 g bílé čokolády (nastrouhané)
Kroky:
- 1. Příprava těsta: Polovinu moučkového cukru vyšlehejte s vejci do pěny. Druhou polovinu cukru smíchejte s vanilkovým cukrem a kakaem. Přidejte na kostičky nakrájený margarín a vyšlehejte dohladka. Obě směsi spojte a postupně přidávejte hladkou mouku. Vypracujte hladké těsto.
- 2. Tvarování a pečení: Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 5 mm. Pomocí vykrajovátka vykrájejte oválné tvary a ukládejte je na suchý plech. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Nechte vychladnout.
- 3. Příprava kávového krému: Máslo utřete s moučkovým cukrem a sušeným mlékem do pěny. Instantní kávu rozmíchejte v horké vodě a přidejte ji do máslové směsi. Nakonec přidejte nastrouhanou bílou čokoládu a vše dobře promíchejte.
- 4. Slepování a zdobení: Vychladlé sušenky naplňte kávovým krémem a slepujte je k sobě. Nakonec ozdobte rozpuštěnou tmavou čokoládou a dejte sušenky do lednice ztuhnout.