Domácí sýr bez syřidla hotový v okamžiku recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g tvarohu
500 ml mléka
50 g másla
Pol lžičky sody
1 vejce
sůl

Kroky:

  1. Smíchejte mléko s tvarohem v hrnci a vařte, dokud se nezačne syrovátka oddělovat od vody.
  2. Rozpusťte máslo v hrnci a vhoďte do něj vejce, přidejte sodu.
  3. Jakmile se suroviny spojí, nalijte směs do mléka a vařte.
  4. Jakmile se začne opět oddělovat sýr od vody přestaňte míchat. V tomto okamžiku přeceďte směs přes gázu a vytlačte všechnu vodu.

Poznámka:

Udržujte sýr v lednici, aby sýr zůstal čerstvý.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]