Ingredience:
150 ml 30% smetany
100 g cukru
30 g medu nebo kukuřičný sirup
špetka soli
čajová lžička vanilkového extraktu
40 g 30% smetany
100 g mléčné čokolády
10 g másla
50 g hořké čokolády
10 g másla
20 lískových oříšků
Silikonová forma na led
Kroky:
- Začínáme skořápkou. V hrnci smícháme vodu s cukrem a zahřejeme. Pak přidáme med a sůl.
- V další misce smícháme smetanu, sůl a vanilkové aroma. Když se všechno spojí, přidáme obsah misky. Vaříme, dokud se hmota nezačne podobat na karamel.
- Poté naléváme do formy a čekáme, až skořápka ztuhne. V jiném hrnci smícháme smetanu, čokoládu, máslo a zahřejeme. Teplou směs vlijeme do skořápek. Přidáme oříšek. Nakonec rozpustíme čokoládu s máslem.
- Polevu pak nanášíme na bonbóny. Toffifee necháme vychladnout.