Egyptské brambory, rychlá a originální pochoutka recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg brambor
500 g mletého masa
2 lžičky oleje
200 ml rajčatové šťávy nebo 1 malý rajský protlak
2 velké cibule nakrájené na kolečka
Sůl
pepř

Kroky:

    1.  Pekáč vymažeme jednou lžičkou oleje.
    2. Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka a naskládáme jednu vrstvu do pekáče.
    3. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí a opět osolíme a opepříme.
    4. Navrch navrstvíme poslední vrstvu brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo přetlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby.
    5. Pečeme cca 40minut přikryté alobalem při 200 ° C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]