Famózní domácí čalamáda připravená je bez zaváření recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 kg hlávkového zelí
1 kg salátové okurky
300 g cibule
1 kg papriky
300 g čerstvé mrkve
1 lžíce celého pepř
70 g soli
300 ml octa
400 g cukru krystal
4 ks bobkového listu
1 lžičku kyseliny citrónové
1 lžičku Borkenu

Kroky:

    1. Okurky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
    2. Mrkev ostrouháme a nakrájíme také na plátky.
    3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
    4. Zelí zbavíme košťálu a nakrouháme na drobno. Papriku nakrájíme na nudličky.
    5. V míse smícháme sůl, cukr, pepř, bobkový list, kyselinu citrónovou a Borken.
    6. Nakrájenou zeleninu smícháme a přidáme i sypkou směs koření a soli.
    7. Nakonec přidáme ocet a vše promícháme.
    8. Necháme odpočívat 7 hodin.
    9. Zeleninovou směs pak vtlačíme do sterilizovaných sklenic na zavařování až po okraj a do každé sklenice dolijeme šťávu ze zeleniny a sklenice dobře uzavřeme.
    10. Nakládané zelí odložíme a necháme několik týdnů odpočívat.
    11. Po 5 týdnech si nakládané zelí můžete dát.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]