Famózní pudinkový zákusek ,,Sex na talíři,, recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 hrnek mletých pekanových ořechů
3 PL cukru
polovina hrnku rozpuštěného másla
1 hrnek polohrubé mouky
250 gramů mascarpone (nebo jemného tvarohu -případně Philadelphie)
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek šlehačky
1 vanilkový pudink
mléko
čokoládový pudink
smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu
trochu cukru na ochucení šlehačky

Kroky:

    1. základ:
      1 hrnek mletých pekanových ořechů
      3 PL cukru
      polovina hrnku rozpuštěného másla
      1 hrnek polohrubé mouky
    2. Krémová vrstva:
      250 gramů mascarpone (nebo jemného tvarohu, případně Philadelphie)
      1 hrnek moučkového cukru
      1 hrnek šlehačky
    3. Pudinkové vrstvy:
      1 vanilkový pudink
      mléko
      čokoládový pudink
    4. Poslední vrstva:
      smetana ke šlehání
      čokoláda na ozdobu
      trochu cukru na ochucení šlehačky
    5. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V misce si smícháme ořechy, mouku, máslo a cukr a takové těsto namačkáme do formy.
    6. Pečeme asi 20 minut, pak ho necháme vychladnout.
    7. Mezitím si připravíme vanilkový i čokoládový pudink. Ochutíme je cukrem pokud je potřeba a vypneme jejich až když jsou opravdu husté. V mixéry si připravíme i krémovou vrstvu. Smícháme mascarpone s cukrem a šlehačkou. Pomůžeme si mixérem a vypracujeme vzdušnou nádivku.
    8. Na vychladlý korpus dáme nejdříve krémovou náplň, na ni jde vanilkový pudink a potom i čokoládový. Celé to dáme vychladit do lednice. Na vrch si připravíme obyčejnou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Šlehačku natřeme na pudink a vrch dozdobíme hoblinkami.
    9. V chladničce dezert necháme například přes noc, ale budou mu stačit i 2-3 hodinky. Dobrou chuť.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]