Ingredience:
1 hrnek mletých pekanových ořechů
3 PL cukru
polovina hrnku rozpuštěného másla
1 hrnek polohrubé mouky
250 gramů mascarpone (nebo jemného tvarohu -případně Philadelphie)
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek šlehačky
1 vanilkový pudink
mléko
čokoládový pudink
smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu
trochu cukru na ochucení šlehačky
Kroky:
- základ:
1 hrnek mletých pekanových ořechů
3 PL cukru
polovina hrnku rozpuštěného másla
1 hrnek polohrubé mouky - Krémová vrstva:
250 gramů mascarpone (nebo jemného tvarohu, případně Philadelphie)
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek šlehačky - Pudinkové vrstvy:
1 vanilkový pudink
mléko
čokoládový pudink - Poslední vrstva:
smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu
trochu cukru na ochucení šlehačky - Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V misce si smícháme ořechy, mouku, máslo a cukr a takové těsto namačkáme do formy.
- Pečeme asi 20 minut, pak ho necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme vanilkový i čokoládový pudink. Ochutíme je cukrem pokud je potřeba a vypneme jejich až když jsou opravdu husté. V mixéry si připravíme i krémovou vrstvu. Smícháme mascarpone s cukrem a šlehačkou. Pomůžeme si mixérem a vypracujeme vzdušnou nádivku.
- Na vychladlý korpus dáme nejdříve krémovou náplň, na ni jde vanilkový pudink a potom i čokoládový. Celé to dáme vychladit do lednice. Na vrch si připravíme obyčejnou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Šlehačku natřeme na pudink a vrch dozdobíme hoblinkami.
- V chladničce dezert necháme například přes noc, ale budou mu stačit i 2-3 hodinky. Dobrou chuť.
- základ: