Ingredience:
300 g hladké mouky
70 g Hery na pečení
2 PL moučkového cukru
2 žloutky
6 PL zakysané smetany
2 PL rumu
sůl
citrónovou kůru
olej na smažení
moučkový cukr
Kroky:
- Příprava tohoto těsta je skutečně velmi jednoduchá, stačí, když si nachystáte jednu větší misku.
- V misce smícháme všechny suroviny na těsto.
- Vyložíme na jemně pomoučněný vál. Těsto dobře prohněteme. Těsto by mělo být jednotné, elastické a hladké.
- Rozválíme a ostružkou pokrájíme na obdélníky.
- V prostředku nařežeme každý obdélník. Přes nařezanou dírku jeden konec přetočíme na mašličku.
- Nachystáme si pánev. Smažíme v dostatečném množství oleje .
- Vyndáme na papírový ubrousek a pocukrujeme
Poznámka:
Už jsem zkusila několik receptů, ale vždy se vrátím k tomu od mé mámy – fánky z zakysané smetany .
Jsou fantasticky jemné, nadýchané a podle mě nemají konkurenci.
Zkuste a sami uvidíte, jaký úspěch budou mít u vás doma.