Fánky ze zakysané smetany recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

300 g hladké mouky
70 g Hery na pečení
2 PL moučkového cukru
2 žloutky
6 PL zakysané smetany
2 PL rumu
sůl
citrónovou kůru
olej na smažení
moučkový cukr

Kroky:

  1. Příprava tohoto těsta je skutečně velmi jednoduchá, stačí, když si nachystáte jednu větší misku.
  2. V misce smícháme všechny suroviny na těsto.
  3. Vyložíme na jemně pomoučněný vál. Těsto dobře prohněteme. Těsto by mělo být jednotné, elastické a hladké.
  4. Rozválíme a ostružkou pokrájíme na obdélníky.
  5. V prostředku nařežeme každý obdélník. Přes nařezanou dírku jeden konec přetočíme na mašličku.
  6. Nachystáme si pánev. Smažíme v dostatečném množství oleje .
  7. Vyndáme na papírový ubrousek a pocukrujeme

Poznámka:

Už jsem zkusila několik receptů, ale vždy se vrátím k tomu od mé mámy – fánky z zakysané smetany .

Jsou fantasticky jemné, nadýchané a podle mě nemají konkurenci.

Zkuste a sami uvidíte, jaký úspěch budou mít u vás doma. 

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]