Ingredience:
1 kg brambor
200 g slaniny
2 cibule
6 stroužků česneku
1 PL slunečnicového oleje
1 ČL soli
1 lžičku sladké mleté papriky
½ lžičky pepře
½ lžičky mletého tymiánu
1 svazek petrželky
nebo kopru
Kroky:
- Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián.
- Vařte je přibližně 15 minut.
- Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.
- Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem.
- Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.
- Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekly.
- Na závěr je posypte petrželkou a podávejte horké!
- Pokud chcete, aby zůstaly brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut
- Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkům.