Fantastické rolnické brambory “co kuchyň dá” recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg brambor
200 g slaniny
2 cibule
6 stroužků česneku
1 PL slunečnicového oleje
1 ČL soli
1 lžičku sladké mleté ​​papriky
½ lžičky pepře
½ lžičky mletého tymiánu
1 svazek petrželky
nebo kopru

Kroky:

    1. Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
    2. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián.
    3. Vařte je přibližně 15 minut.
    4. Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.
    5. Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem.
    6. Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.
    7. Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekly.
    8. Na závěr je posypte petrželkou a podávejte horké!
    9. Pokud chcete, aby zůstaly brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut
    10. Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkům.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]