Fantastické vepřové kotlety na pivě recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

800g vepřového karé
sůl dle chuti
červenou papriku dle chuti
5 cibulí
4 PL olivového oleje
50g sušených meruněk
50g sušených švestek
50g rozinek
1 sklenici tmavého piva
2 bobkové listy

Kroky:

    1. Maso si v celku omyjeme a osušíme.
    2. Ze všech stran ho posolíme a posypeme červenou paprikou, aby bylo celé červené.
    3. Takto připravený kus masa dáme do chladničky na noc.
    4. Cibuli si nařežeme na silnější kolečka. Sušené ovoce spaříme vroucí vodou, aby před pečením změklo.
    5. Vezmeme si celý kus masa a nařežeme ho na cca 10-12 plátků.
    6. Každý plátek ještě posolíme, případně můžeme posypat i červenou paprikou. Pekáč si vymažeme olivovým olejem.
    7. Vezmeme si plátek masa a přiložíme na něj dvě kolečka cibule a vložíme na pekáč „nastojato“.
    8. Postup opakujeme u všech plátků.
    9. Na pekáč vysypeme rovnoměrně oprané švestky, meruňky i rozinky a celé to podlijeme pivem.
    10. Na závěr přidáme do piva bobkový list.
    11. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170-190 stupňů na cca 120 minut. Během pečení se ujistěte, že se kůrka masa nepřipéká. Pokud se začné připékat, pak snižte teplotu pečení.
    12. Masíčko konzumujeme ještě teplé, vychladlé nechutná tak dobře.
    13. Při chuti piva se nemusíte bát, že ji Vaše děti pocítí.
    14. S pečením se všechen alkohol odpaří. Jídlo podávejte s pečenou zeleninou, čerstvým salátem, nebo s brambůrky.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]