Ingredience:
3 hlavy většího česneku
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/2 hrnku změklého másla
1 chléb bílý nebo černý – výběr je jen na vás
1 hrnek nastrouhaného sýra
2 polévkové lžíce nasekané petrželky
špetku soli na dochucení
Kroky:
- Pokud máme všechny suroviny připravené, můžeme začít s připravováním.
- První věc, kterou musíte udělat, je vybrat máslo z chladničky a nechat ho změknout při pokojové teplotě.
- Následně si nechám nahřát troubu na 170 ° C.
- Česnek si očistíme a z vrchní strany kousek odřízneme tak, abychom viděli jednotlivé stroužky.
- Na plech si dáme alobal, který potřeme olivovým olejem a poklademe česnek.
- Pečeme přibližně 50 minut při 170 ° C.
- Česnek nám pečením změkne a vstoupí úplně jinou chuť než když je čerstvý.
- Když je česnek upečený, necháme ho vychladnout.
- Pak česnek očistíme, nadrobno pokrájíme a smícháme ho s nastrouhaným sýrem, máslem a petrželkou.
- Pokud potřebujete dochutit, přidejte špetku soli.
- Chléb si nakrájíme na plátky a každý kus potřeme připravenou směsí.
- Takto připravený chléb pokládáme na vymazaný plech a necháme péct 3-4 minuty při teplotě 240 ° C.