Ingredience:
3 větší brambory
2-3 hrsti kysaného zelí
1 žloutek
4 PL solamylu
sůl a pepř dle chuti
řepkový olej
Kroky:
- Nejprve si oloupejte opláchnuté brambory. Ty poté nastrouhejte najemno.
- Myslete na to, že je třeba z brambor vymačkat většinu škrobu!
- Poté přidejte kysané zelí. Doporučujeme si ho nakrájet na menší kusy.
- Následně přidejte solamyl (ovesné vločky) a žloutek.
- Nezapomeňte dochutit solí a pepřem dle Vaší chuti.
- Vše důkladně promíchejte!
- Poté si vytvořte placky a připravte si je na způsob, který Vám nejvíce vyhovuje!
- Upečte je v troubě na plechu vystlaném pečícím papírem.
- Přpravte si je na nepřilnavé pánvi, bez oleje.
- Pokud se bojíte, že se Vám placky na pánvi připálí a nemáte pečící papír, pak můžete zvolit tuto poslední variantu – nejméně zdravou.
- Do pánve si přidejte pár kapek řepkového oleje a opečete placky z obou stran dozlatova.