Ingredience:
1 ks Květák
500 g Brambory
2 ks Vajíčka
1 hrnek Mouka
1 hrnek Cibule zelená
2 lžička Sůl
1 lžička Pepř
1 hrnek Petržel
3 hrnky Čedaru
1 hrnek Olivový olej
3 lžíce Pažitky
Kroky:
- Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a poté si jednotlivě růžičky květáku rozmixujeme, dokud nebudou velikosti hrášku.
- Ve velké míse si smícháme květák společně s bramborami. Přidáme vejce, mouku, zelenou cibuli, sůl, pepř, petrželku a sýr a důkladně promícháme.
- Rozžhavíme si pánev s olivovým olejem a vzniklou směs si vytvarujeme do karbanátku. Karbanátky umístíme na rozpálený olej. Každou placičku smažíme zhruba 3-6 minut z každé strany.
- Placičky si dáme na plech vyložený pečícím papírem a skladujeme je v troubě předehřáté na 250 stupňů, tam je necháme zhruba 5 minut a na závěr už je jen posypeme petrželí.
- Můžeme podávat.