Ingredience:
7 žloutků
200g krystalového cukru
200g polohrubé mouky
1 lžičku prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
11 PL vody
2 lžíce oleje
7 bílků
220g krystalového cukru
500-600ml mléka
2 balíčky vanilkového pudingu
400ml smetany
strouhanou hořkou čokoládu podle chuti
Kroky:
Na krém
- 7 bílků
- 220g krystalového cukru
- 500-600ml mléka
- 2 balíčky vanilkového pudingu
Na polevu
- 400ml smetany
- strouhanou hořkou čokoládu podle chuti
- Jako první si vymíchame žloutky s cukrem, vodou a olejem, pak přidejte prášek do pečiva a kakaový prášek.
- Vymíchejte těsto a nalijte ho do pekáče nebo dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou.
- Pečte při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
- Mezitím si připravte krém. Puding připravte v mléce bez cukru, uvařte velmi hustý pudink.
- Bílky si vyšlehejte s cukrem do pěny a přimíchejte je za horka do pudinku.
- Dobře promíchejte, aby se složky spojily.
- Pokud se vám zdá krém příliš hustý a tvrdý, klidně přidejte máslo na zjemnění.
- Dejte krém na upečené těsto a nechte ho chladnout.
- Vyšlehejte si smetanu a naneste ji na vychladlý krém.
- Pak už jen dozdobte nastrouhanou čokoládou a nechte zchladit v lednici