Geniální koláč ze šťavnatého těsta s lahodným krémem a poctivou šlehačkou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

7 žloutků
200g krystalového cukru
200g polohrubé mouky
1 lžičku prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
11 PL vody
2 lžíce oleje
7 bílků
220g krystalového cukru
500-600ml mléka
2 balíčky vanilkového pudingu
400ml smetany
strouhanou hořkou čokoládu podle chuti

Kroky:

  1. Na krém

    • 7 bílků
    • 220g krystalového cukru
    • 500-600ml mléka
    • 2 balíčky vanilkového pudingu

    Na polevu

    • 400ml smetany
    • strouhanou hořkou čokoládu podle chuti
    1. Jako první si vymíchame žloutky s cukrem, vodou a olejem, pak přidejte prášek do pečiva a kakaový prášek.
    2. Vymíchejte těsto a nalijte ho do pekáče nebo dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou.
    3. Pečte při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
    4. Mezitím si připravte krém. Puding připravte v mléce bez cukru, uvařte velmi hustý pudink.
    5. Bílky si vyšlehejte s cukrem do pěny a přimíchejte je za horka do pudinku.
    6. Dobře promíchejte, aby se složky spojily.
    7. Pokud se vám zdá krém příliš hustý a tvrdý, klidně přidejte máslo na zjemnění.
    8. Dejte krém na upečené těsto a nechte ho chladnout.
    9. Vyšlehejte si smetanu a naneste ji na vychladlý krém.
    10. Pak už jen dozdobte nastrouhanou čokoládou a nechte zchladit v lednici

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]